Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek deserowych
cukier 2 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
imbir 1/4 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżek stołowych
żołta papryka 1 sztuk
pierś kurczaka 400 gramówWykonanie:
Piersi kurczaka umyć dokładnie i pokroić na sześciany o
boku 2 cm. Z
żółtej papryki usunąć gniazdo, umyć ją i pokroić na kwadraty o
boku 2 cm.
Czosnek i
imbir obrać, umyć i posiekać.
Chilli umyć, usunąć nasionka i pokroić na cieniutkie paski.
Czosnek,
imbir,
chilli,
sos sojowy,
cukier,
sok z cytryny,
mąkę ziemniaczaną i
olej wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojonego
kurczaka i
paprykę. Marynować 3 godziny. Na osiem patyczków do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki
kurczaka i
paprykę. Ułożyć szaszłyczki na grillu i piec do zbrązowienia ok. 20 minut. W czasie pieczenia smarować pozostałą marynatą. Przełożyć na półmisek, przybrać palemkami z
dymki, kwiatkami z
chilli i liśćmi z
ogórka. Podawać z
ostrymi sosami i grzankami usmażonymi na
margarynie.Uwagi:Do przybrania
palemki z
dymki, kwiatki z
chilli, liście z
ogórka.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: