Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopałki z
kurczaka 8 sztuk
imbir 1 łyżek deserowychsos
chilli słodki 4 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
olej 3 łyżek stołowychWykonanie:Umyte
mięso osuszyć. Oba sosy wymieszać z
sokiem z cytryny, startym
imbirem oraz
olejem. W marynacie zanurzyć pałki i odstawić na pół godziny.
Mięso ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Od czasu do czasu obracać i smarować pozostałą marynatą.Pałki podawać z
ryżem, pieczonymi
ziemniakami oraz surówkami np. z
porów albo
słodkiej kapusty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: