ßßß Cookit - przepis na Pałki w chińskim stylu

Pałki w chińskim stylu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pałki z kurczaka 8 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
sos chilli słodki 4 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte mięso osuszyć. Oba sosy wymieszać z sokiem z cytryny, startym imbirem oraz olejem. W marynacie zanurzyć pałki i odstawić na pół godziny. Mięso ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Od czasu do czasu obracać i smarować pozostałą marynatą.
Pałki podawać z ryżem, pieczonymi ziemniakami oraz surówkami np. z porów albo słodkiej kapusty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9454/Palki-w-chinskim-stylu