Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka z
kurczaka 1 kilogramów
mieszanka owocowa 1 puszka
papryczka chili 2 sztuk
ryż 0,5 kilogramóworzeszki
nerkowca 3 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
dymka 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
curry 2 łyżek deserowych
śmietana 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone papryczki posiekać i wymieszać z
miodem. Umyte, osuszone skrzydełka oprószyć
sola oraz
pieprzem i włożyć do marynaty z
chili i
miodu. Oczyszczoną
cebulkę drobno pokroić razem ze
szczypiorkiem.Skrzydełka wyjąc z marynaty, przełożyć do formy i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Na patelnie wsypać
curry, lekko podpiec, dodać słodka
śmietankę i 100 ml soku z puszki z
owocami. Wymieszać i gotować chwile na małym ogniu. Do sosu dodać ugotowany
ryż,
owoce z puszki i dusić 3 minuty. Przełożyć na podgrzany talerz. Posypać orzeszkami i posiekaną
cebulą, a na wierzchu ułożyć upieczone skrzydełka. Można podawać z cząstkami
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: