ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogalaretka wośniowa 1 sztukrabarbar 500 gramówcukier 3 łyżek stołowychśmietana kremówka 200 mililitrówWykonanie:Oczyszczony rabarbar pokroić na małe kawałki i dusić podlany 0,5 szklanki wody ok. 10 minut, dodać cukier.Galaretkę rozprowadzić w 1/4 szklanki gorącej wody i połączyć z rabarbarem. Schłodzić. Ubić śmietanę ( 2 łyżki odłożyć do dekoracji), połączyć z tężejącą masą rabarbarową. Przełożyć do szklanych pucharków i udekorować pozostałą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: