Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopręgi 600 gramówtłuszcz 50 gramów
pieprz turecki 2 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka 1 sztuk
papryka mielona 2 łyżek deserowych
pomidor 2 sztukWykonanie:
Mięso dobrze oczyścić, pokroić w kostkę i umyć w zimnej wodzie. Posiekaną
cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać pokrajane
mięso i mieloną
paprykę, posolić i dusić pod przykryciem tak długo, aż
mięso wchłonie tłuszcz. Wtedy zalać je
wodą i pod przykryciem dalej dusić na małym ogniu. Gdy
mięso jest na pół miękkie, dodać pokrojoną w krążki
paprykę,
pomidory i
pieprz turecki i gotować tak długo, aż wszystkie składniki będą miękkie. W razie potrzeby, dolewać po trochu
wody. Sos powinien być gęsty.Uwagi:2 strąki
tureckiego pieprzuKuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: