ßßß Cookit - przepis na Leczo z paryżanek

Leczo z paryżanek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
paryżanki klasyczne 1 porcja
pomidory 1 kilogramów
cebula 0,5 kilogramów
cukinia 1/2 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
sproszkowana papryka słodka i ostra 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
1. Paprykę kroimy w kostkę.
2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
3. Cukinię szatkujemy.
4. Paryżanki kroimy w talarki.
5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy
razem z nią parówki.
6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.
7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.
Gotowe – smacznego!
Autor: Gastrosfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12999/Leczo-z-paryzanek