Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoparyżanki klasyczne 1 porcja
pomidory 1 kilogramów
cebula 0,5 kilogramów
cukinia 1/2 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowychsproszkowana
papryka słodka i ostra 1 łyżek stołowychWykonanie:1.
Paprykę kroimy w kostkę.2.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.3.
Cukinię szatkujemy.4. Paryżanki kroimy w talarki.5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy
cebulę, a następnie podsmażamyrazem z nią
parówki.6. Przekładamy
cebulę z
parówkami do garnka, następnie dodajemy
paprykę i
cukinię.7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki
pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.Gotowe – smacznego!Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: