kg mięsa od szynki4 cebule5 czerwonych papryk2 cukinie½ kg pieczarek5 pomidorówsól ; pieprz ; czerwona słodka papryka w proszku.Mięso myjemy ; kroimy w kostkę i obsmażamy. Następnie mięso przekładamy do dużego garnka ; wlewamy trochę oleju i wody ; solimy ; dodajemy pieprz ; dusimy pod przykryciem często mieszając. Gdy mięso będzie się dusić ; przygotowujemy wszystkie warzywa. Oczywiście myjemy je. Cebulę kroimy w plastry i wrzucamy do mięsa. Paprykę i cukinię kroimy w kawałki. Pieczarki w plasterki (nie mogą być za cienkie ). Po ok. godzinie do garnka z mięsem i cebulą , wrzucamy pokrojoną paprykę. Gdy papryka będzie się robić miękka ( po ok. 20 min.) dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki później pokrojoną w kostkę cukinię. Wszystko mieszamy , ponownie doprawiamy solą , pieprzem i czerwoną słodką papryką w proszku. Dalej dusimy. W tym czasie przygotowujemy pomidory. Sparzamy gorącą wodą , obieramy ze skórki , kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka. Mieszamy i dalej dusimy. Mięso powinno być miękkie.W sumie leczo gotowałam ok. 2,5 - 3 godzin. Długo ale warto. Można oczywiście zwiększyćproporcje składników ( mi wyszło ok.4 l leczo ).Smacznego :)