ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada ciemna 200 gramówkawa czarna 0,75 szklanekmasło 125 gramówjajka 5 sztukcukier puder 100 gramówwiniak 40 mililitrówkakao 1 łyżek stołowychczekolada biała 75 gramówczekolada mleczna 75 gramówWykonanie:Wymieszać, w garnku, winiak, kawę, żółtka i cukier puder. Garnek ustawić na większym naczyniu z gorącą wodą i ubijać wszystkie składniki, aż powstanie gładka, jednolita masa. W osobnym rondlu rozpuścić, mieszając, masło i czekoladę deserową połamaną na małe kawałeczki, i przelać ją do masy kawowo-żółtkowej, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wymieszać z musem czekoladowo-kawowym i przelać do schłodzonych kielichów. Udekorować wiórkami czekoladowymi.Uwagi:Deser można też udekorować bitą śmietaną posypaną wiórkami czekoladowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: