Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada ciemna 200 gramów
kawa czarna 0,75 szklanek
masło 125 gramów
jajka 5 sztuk
cukier puder 100 gramów
winiak 40 mililitrów
kakao 1 łyżek stołowych
czekolada biała 75 gramów
czekolada mleczna 75 gramówWykonanie:Wymieszać, w garnku,
winiak,
kawę,
żółtka i
cukier puder. Garnek ustawić na większym naczyniu z gorącą
wodą i ubijać wszystkie składniki, aż powstanie gładka, jednolita masa. W osobnym rondlu rozpuścić, mieszając,
masło i
czekoladę deserową połamaną na małe kawałeczki, i przelać ją do masy
kawowo-
żółtkowej, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ubitą na sztywno pianę z
białek delikatnie wymieszać z
musem czekoladowo-
kawowym i przelać do schłodzonych kielichów. Udekorować wiórkami czekoladowymi.Uwagi:Deser można też udekorować
bitą śmietaną posypaną wiórkami czekoladowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: