ßßß Cookit - przepis na Pieczeń w sosie

Pieczeń w sosie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 1 kilogramów
sos pieczeniowy ciemny 1 sztuk
maggi 3 łyżek stołowych
rosół wołowy 1 kostek
musztarda 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
Wykonanie:
Wołowinę natrzeć przyprawą, posmarować musztardą i pozostawić na 30 minut. Następnie obsmażyć na oleju. Rosół rozprowadzić 1 szklance gorącej wody i podlać nim mięso, dodać pokrojoną cebulę, doprawić pieprzem i dusi na małym ogniu ok. 1,5 godz.
Sos pieczeniowy przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu. Wołowinę pokroić w plastry i polać sosem
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3617/Pieczen-w-sosie