Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kasztany jadalne 500 gramów
masło według uznania
śmietanka 150 gramów
rum 5 łyżek stołowych
żółtko 2 sztuk
cukier 200 gramów
Cynamon 1 sztuk
mleko 300 mililitrów
liść laurowy 1 sztukWykonanie:Zagotować ponacinane
kasztany (od strony zaokrąglenia)w wodzie gotować 5-8 minut.Gotowe obrać ze skorupki i skórki. Do garnka wrzucić
kasztany z
mlekiem, połową
cukru,
cynamonem i
liściem laurowym.Gotować około 40- 50 minut dopóki
kasztany nie zmiękną. Ochłodzić po ugotowaniu. Same
kasztany zmiksować na gładką masę.
Żółtka z resztą
cukru ubić na masę puszystą, dodać
rum. Wszystko razem wymieszać.
Śmietanę ubić na sztywno i połączyć razem. Do gorącego piekarnika 180- 200 stopni C. Do foremki
puddingowe natłuścić
masłem i napełnić miseczkę. Piec przez 10-20 minut aż zgęstnieje. Podawać ostudzone z
bitą śmietana i
daktylem, bądź
rodzynką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: zabitexData: 2011-09-30Jak slodki
ziemniakAutor:
rodzynekData: 2010-12-07jedna rodzynka? moja pseudo kuzynka? ;pAutor: edl26Data: 2008-12-10jestem ciekawa jak smakuję
kasztan czy wiecie??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: