ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 2 szklanekśmietanka 2 szklanekżółtka 9 sztukcukier 2 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 łyżek stołowychcukier brązowy 1,5 łyżek stołowychpoziomki 0,5 szklanekjagody według uznaniaWykonanie:Wymieszać mleko ze śmietanką, cukrem oraz cukrem waniliowym, mieszając, zagotować. Zmiksować żółtka, nie przerywając miksowania, powoli wlewać do nich mleko ze śmietanką. Gdy składniki dokładnie się połączą, rozlać krem do żaroodpornych miseczek i wstawić je do większego naczynia, wypełnionego 2-3 cm warstwą wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 45 minut. Miseczki z wystudzonym kremem wstawić na 3 godziny do lodówki. na krótko przed podaniem wyjąć krem z lodówki, posypać brązowym cukrem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 2 minuty, żeby cukier się skarmelizował i utworzył na powierzchni deseru apetycznie przypieczoną skórkę (w środku ma być zimny). Każda porcję udekorować jagodami, poziomkami i pokrojonymi w plastry truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: