Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
papryka ostra 0.5 łyżek deserowych
czosnek granulowany 2 łyżek deserowych
sól według uznania
miód 1 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
pietruszka 1 sztuk
marchew 1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
pierś z kurczaka 80 dekagramówWykonanie:
Pierś kurczaka pokroić w paski długości ok. 3 cm. Rozgrzać 3 łyżki
oleju i obsmażyć
mięso do lekko brązowego koloru dodać szklankę
bulionu i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Warzywa pokroić w słupki tej samej długości co
mięso i podsmażyć na reszcie
oleju ok. 10 min. Następnie przełożyć warzywa do
mięsa dodać resztę składników i dusić 10 min. Podawać z
ryżem.Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: volver88Data: 2011-06-06co tu jest chińskiego?Autor: PROZAiCData: 2009-12-31JAk to nie chińskie? Przecież z
ryżem :)Autor: GJ.Data: 2009-12-29bezbadzieja / to zwykła potrawka z chickenAutor: DjData: 2009-10-05Koło chińskiego to nawet nie leżało...Autor: KOLOData: 2009-04-28CZY JA WIEM...?Autor: NataszaData: 2009-02-24mało
chinski jak dla mnie...Autor: QlqaData: 2008-09-10 w skladnikach jest
budyn waniliowy!!!! :DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: