Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
malina 600 gramów
jagody 350 gramów
galaretka malinowa 1 sztuk
śmietana kremowa 1 szklanek
cukier puder według uznaniaWykonanie:Rozpuścić
galaretkę w połowie wrzątku podanego w przepisie na opakowaniu i wystudzić. Oczyszczone
owoce trochę odłożyć do dekoracji.
Maliny zmiksować, przetrzeć przez sito i wymieszać z wystudzoną
galaretką, dosłodzić do smaku.
Jagody rozłożyć na dnie szklanych pucharków cienka warstwą, zalać niewielką ilością tężejącej
galaretki i za studzić w lodówce. W ten sam sposób na kolejne warstwy
jagód wylewać porcje
galaretki, aż do wyczerpania składników. Wierzch zastygłego deseru udekorować rozetkami z
śmietany ubitej z łyżeczką
cukru pudru. Przybrać
owocami. Zastygniętym musem
malinowym można tez dekorować ciasta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: