ßßß Cookit - przepis na Jagody w musie malinowym

Jagody w musie malinowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
malina 600 gramów
jagody 350 gramów
galaretka malinowa 1 sztuk
śmietana kremowa 1 szklanek
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Rozpuścić galaretkę w połowie wrzątku podanego w przepisie na opakowaniu i wystudzić. Oczyszczone owoce trochę odłożyć do dekoracji. Maliny zmiksować, przetrzeć przez sito i wymieszać z wystudzoną galaretką, dosłodzić do smaku. Jagody rozłożyć na dnie szklanych pucharków cienka warstwą, zalać niewielką ilością tężejącej galaretki i za studzić w lodówce. W ten sam sposób na kolejne warstwy jagód wylewać porcje galaretki, aż do wyczerpania składników. Wierzch zastygłego deseru udekorować rozetkami z śmietany ubitej z łyżeczką cukru pudru. Przybrać owocami. Zastygniętym musem malinowym można tez dekorować ciasta.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10495/Jagody-w-musie-malinowym