ßßß Cookit - przepis na Mus czekoladowy z owocami

Mus czekoladowy z owocami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śmietana 300 gramów
czekolada gorzka 300 gramów
jagody 150 gramów
maliny 150 gramów
Wykonanie:
Mieszając, zagotować śmietanę. Zdjąć z ognia i wrzucić do śmietany połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Mus przełożyć do miseczek lub szklanek, a na wierzchu poukładać oczyszczone jagody lub borówki i maliny. Można tez ułożyć na przemian: warstwa owoców, warstwa musu.
Wystudzony deser można wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z wytrawnym czerwonym winem.
Uwagi:
Mus czekoladowy można też przygotować z pomarańczami lub truskawkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10258/Mus-czekoladowy-z-owocami