Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana 300 gramów
czekolada gorzka 300 gramów
jagody 150 gramów
maliny 150 gramówWykonanie:Mieszając, zagotować
śmietanę. Zdjąć z ognia i wrzucić do
śmietany połamaną
czekoladę. Mieszać, aż
czekolada się rozpuści. Mus przełożyć do miseczek lub szklanek, a na wierzchu poukładać oczyszczone
jagody lub
borówki i
maliny. Można tez ułożyć na przemian: warstwa
owoców, warstwa musu.Wystudzony deser można wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z
wytrawnym czerwonym winem.Uwagi:
Mus czekoladowy można też przygotować z
pomarańczami lub
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: