« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówcebula 2 sztukboczek 50 gramówolej 9 łyżek stołowychnatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychszczypiorek posiekany 2 łyżek stołowychprzyprawa jarzynowa według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniawiprzowina w plastrach 8 sztukczosnek 12 ząbkisos pieczeniowy ciemny 2 sztukczerwone wino 50 mililitrówrozmaryn gałązki według uznaniamarchewka 1 sztukWykonanie:Rosti: oczyszczone ziemniaki zetrzeć na grubej tarce. Boczek i jedną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na jednej łyżce oleju, dodać do startych ziemniaków, wymieszać, doprawić przyprawą jarzynową i gałką muszkatołową. Z ciasta na oleju usmażyć zgrabne placki.Sos: sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną jedną cebulę i marchewkę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, dodać rozmaryn i podlać winem. Zagotować i odparować wino, tak aby powstał syrop. Przygotowany wcześniej sos pieczeniowy połączyć z warzywami. Całość gotować przez chwilę i przecedzić przez drobne sito.Mięso: mięso panierujemy przyprawą jarzynową. Czosnek i mięso usmażyć na oleju. na talerzu ułożyć rosti, mięso i polać sosem. Całość udekorować posiekaną natką i szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: