ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
obrane mięso z rosołu
ziemniaki
koperek (mrożony lub świeży)
sos pieczeniowy ciemny
cebula
2 łyżki oleju
1. Mięso obieramy w taki sposób aby były jak największe kawałki
2. Ziemniaki kroimy w dość grubą kostkę.
3. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i chwilę wszystko smażymy. Dolewamy sos pieczeniowy rozpuszczony w wodzie i wszystko razem dusimy przez 2-3 minuty.
4. Ziemniaki wsypujemy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem i posypujemy dość dużą ilością koperku. Wszytsko delikatnie mieszamy i zapiekamy w piekarniku przez około 15 minut.
Ja podałam to danie z ogórkami kiszonymi. Polecam naprawdę dobre, szybkie i sycące danie, a co najważniejsze nic się nie marnuje :)
Smacznego
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,339751890,title,Ziemniaczany-gulasz,index.html