Wykonanie
Składnikiobrane
mięso z rosołu
ziemniakikoperek (mrożony lub świeży)
sos pieczeniowy ciemnycebula2 łyżki
oleju1.
Mięso obieramy w taki sposób aby były jak największe kawałki2.
Ziemniaki kroimy w dość grubą kostkę.3.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na
oleju, dodajemy
mięso i chwilę wszystko smażymy. Dolewamy
sos pieczeniowy rozpuszczony w wodzie i wszystko razem dusimy przez 2-3 minuty.4.
Ziemniaki wsypujemy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem i posypujemy dość dużą ilością
koperku. Wszytsko delikatnie mieszamy i zapiekamy w piekarniku przez około 15 minut.Ja podałam to danie z
ogórkami kiszonymi. Polecam naprawdę dobre, szybkie i sycące danie, a co najważniejsze nic się nie marnuje :)Smacznego