ßßß Cookit - przepis na Udziec jagnięcy z winnym sosem

Udziec jagnięcy z winnym sosem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
udziec jagnięcy 1,5 kilogramów
pomidory 500 gramów
szalotka 200 gramów
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 2 sztuk
tymianek 2 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
wino czerwone 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Szalotki i czosnek pokroić w ćwiartki. Pomidory sparzyć i obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Poobrywać igiełki rozmarynu od gałązek i posiekać.
Mięso natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, zrumienić na oliwie. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Szalotki, czosnek i rozmaryn dodać do mięsa i podsmażyć. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem, wlać wino. Udziec piec pod przykryciem ok. 60 minut, po 30 minutach odkryć. Sos z pieczenia zmiksować.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Angielska
Kuchnia Austriacka
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6259/Udziec-jagniecy-z-winnym-sosem