ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoudziec jagnięcy 1,5 kilogramówpomidory 500 gramówszalotka 200 gramówczosnek 4 ząbkirozmaryn 2 sztuktymianek 2 łyżek deserowycholiwa 3 łyżek stołowychwino czerwone 500 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Szalotki i czosnek pokroić w ćwiartki. Pomidory sparzyć i obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Poobrywać igiełki rozmarynu od gałązek i posiekać.Mięso natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, zrumienić na oliwie. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza.Szalotki, czosnek i rozmaryn dodać do mięsa i podsmażyć. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem, wlać wino. Udziec piec pod przykryciem ok. 60 minut, po 30 minutach odkryć. Sos z pieczenia zmiksować.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AngielskaKuchnia AustriackaKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: