Pyszny dodatek do wielu dań - alternatywa dla zwykłych ziemniaków - pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami.SKŁADNIKI5 ziemniakówtymianek suszonyrozmaryn suszonyczosnek granulowanypapryka słodkasól, pieprzoliwa z oliwekPRZYGOTOWANIEZiemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki(ósemki, szesnastki - w zależności od wielkości ziemniaków). Wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Od momentu wrzenia zostawiamy na małym ogniu na 5 minut. Odcedzamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Doprawiamy solą, pieprzem, łyżką słodkiej papryki.Dosypujemy łyżeczkę czosnku i po 2 łyżeczki ziół. Zalewamy 4 łyżkami oliwy i mieszamy łyżką, tak by ziemniaki dobrze pokryły się przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 40 minut.Świetny dodatek do mięs - smacznego :)