Wykonanie
Sezon grillowy rozpoczęty? U nas rozpoczęty z hukiem bo imprezą urodzinową mojej bliskiej koleżanki. Z hukiem bo 30- tkę obchodzi się tylko raz. Dużo pysznego jedzenia. Dużo grillowanego jedzenia. Ale ja zaczęłam już w domu. Grillowałam
cukinie. Żółta i zieloną tak dla koloru i urozmaicenia. Przygotowaną w ten sposób
cukinie można zjeść samodzielnie lub dodać ją do sałatki. Pysznaaaa.....
Składniki:1 zielona
cukinia1 żółta
cukiniamarynata:pół szklanki
oliwysólpieprz5 dużych ząbków
czosnkułyżka
octu winnego z
czerwonego winałyżeczka suszonego
tymiankułyżeczka suszonego
rozmarynuWykonanie:Składniki marynaty wymieszaj ze sobą.
Cukinie pokrój w plastry i wrzuć do dużej miski. Zalej marynatą, dobrze wymieszaj i pozostaw na co najmniej 2 godziny w temp. pokojowej. Moje
cukinie marynowały się ok 5 godzin. Grilluj
cukinie z obu stron przez ok 3-4 minuty. Tak aby
cukinia pozostała lekko twarda i nie rozpadała się.Smacznego!