Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 750 gramów
miód 1 szklanek
przyprawa do piernika 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostek
cukier 0.75 szklanek
śmietana 1 szklanek
bakalia 100 gramówWykonanie:
Miód podgrzać z przyprawą do pierników. Utrzeć
margarynę z
cukrem, dodawać kolejno
żółtka i
mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlać
śmietanę, przestudzony
miód i
bakalie, dobrze połączyć, a na końcu połączyć delikatnie z pianą ubitą z
białek. Masę przełożyć do natłuszczonej, wysypanej
bułką tartą formy i piec ok.60 minut w 180 stopniach.Zimne ciasto pokryć lukrem, ozdobić
marmoladkami i
cukrową posypką.Uwagi:do dekoracji:
lukier,
marmoladki, posypka cukrowaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: