Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlet z
tuńczyka 4 sztuk
papryczka chili 80 gramów
papryka zielona 80 gramów
papryka żółta 80 gramów
cukinia 80 gramów
bakłażan 80 gramów
cebula 80 gramów
oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
natka pietruszki 0.5 sztuk
wywar z ryby 0.25 sztuk
masło 30 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
wino czerwone wytrawne 0.5 litrów
zapach waniliowy 1 sztuk
rozmaryn 1 sztuk
szałwia 4 sztukząbek
czosnku 4 sztuk
liście laurowe 2 sztukWykonanie:Z podanych składników przygotować marynatę. Zalać nią kotlety z
tuńczyka, nakryć je i odstawić na 6 godzin w chłodne miejsce. Warzywa pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 4 łyżkach
oliwy. Całość nakryć i dusić ok. 10 minut. Wsypać
natkę, doprawić warzywa do smaku i włożyć je do formy do zapiekania. Piekarnik rozgrzać do temp. 220 st.
Rybę osuszyć na papierze kuchennym, posolić, popieprzyć, podsmażyć na reszcie
oleju i ułożyć na warzywach. Całość podlać
wywarem z ryb, nakryć pokrywką i dusić 6-8 minut.
Rybę wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce, a
wywar od duszenia zagęścić
masłem i doprawić do smaku.Uwagi:Marynata:½ l
czerwonego wina1
cebulka1 gałązka
rozmarynu4 listki
szałwii2
listki laurowe4 ząbki
czosnkuPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: