ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia z grzankami

Tatar z łososia z grzankami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet łososia 900 gramów
szalotki 3 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 pęczek
imbir 1 sztuk
kapary 3 łyżek stołowych
sos tabasco według uznania
bagietka 800 gramów
Wykonanie:
Umytą, osuszoną rybę bardzo drobno pokroić w kostkę. Oczyszczone szalotki tęż pokroić w drobniutką kosteczkę i wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, kaparami, pokrojoną w paski natką oraz startym imbirem (2 cm) i połączyć z pokrojonym łososiem. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem tabasco.
Pokrojona bagietkę posmarować masłem ziołowym. Kromeczki ułożyć na patelni i zrumienić. Na grzanki nakładać łososiowego tatara i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9765/Tatar-z-lososia-z-grzankami