ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoroszponka 1 porcjakukurydza konserwowa 0,5 puszkapapryka czerwona 0,25 sztukkorniszony 3 sztukszynka 100 gramówcebulki marynowane 10 sztukoliwa 5 łyżek stołowychocet 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychpesto zielone 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukaną roszponkę osuszyć. Kukurydzę osączyć. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski, a ogórki pociąć na podłużne ćwiartki. Szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki.Sos: oliwę utrzeć z octem, cukrem, pesto oraz odrobina soli i pieprzu.Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: