Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki duże 6 sztuk
szpinak świeży 800 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
pomidory duże 3 sztuk
ser camembert 120 gramów
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Umyte
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
Szpinak oczyścić i umyć. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek drobniutko posiekać i zeszklić na rozgrzanym
oleju, dodać
szpinak, mieszając dusić 4 minuty. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Umyte
pomidory pokroić w kostkę, a
ser pokroić na 12 plasterków. Odcedzone i obrane
ziemniaki przekroić na połówki. W 4 natłuszczonych żaroodpornych foremkach ułożyć po trzy połówki
ziemniaków. Na wierzchu umieścić porcje duszonego
szpinaku, posypać pokrojonymi w kostki
pomidorami i przykryć plasterkami
sera. Całość zapiekać ok. 10 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: