Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
cykoria 1 sztuk
rukola 200 gramóworzeszki
pini 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztukWykonanie:Oczyszczone
marchewki pokroić na cienkie plasterki. Blanszować je we wrzącej wodzie 2 minuty, odcedzić.W rondlu podgrzewać wymieszana
oliwę z
miodem i
sokiem z
polowy cytryny. Dodać
marchewki i gotować na małym ogniu 5 minut.Oczyszczoną
rukole i
cykorie wymieszać, dodać
marchewkę wraz z
miodowym sosem. Posypać orzeszkami piniowymi. Od razu podawać jako dodatek do
mięs.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: