Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cykoria kolorowa 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
figi 2 sztuk
rukola 0,5 szklanek
płatki migdałowe 1 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowychWykonanie:Z umytej
cykorii usunąć wierzchnie liście i przekroić na pół, skropić
sokiem z cytryny.
Cykorie upiec z obu stron na rozgrzanym grillu (ok. 5 minut). Umyte
figi pokroić na ćwiartki.
Rukolę oczyścić i osuszyć. Na suchej patelni lekko uprażyć
płatki migdałowe.
Ocet wymieszać z
miodem i
oliwą. Na talerzach rozłożyć
rukole, na niej ciepłe połówki
cykorii i
figi, polać sosem i posypać
płatkami migdałowymi.Uwagi:
Rukolę można zastąpić inna
sałatą, a całość można posypać tartym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: