Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
ser gorgonzola 50 gramów
śmietana 2 łyżek stołowych
wermut biały wytrawny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować, odcedzić, pokroić na plastry i trzymać w cieple. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka. Do
śmietany w kruszyć
ser i wlać
wermut. Mieszając, podgrzać i doprawić
solą oraz
pieprzem. Powstały sos wymieszać delikatnie z
ziemniakami i
cebulą. Podawać jako dodatek do
mięs lub jako samodzielne danie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: