ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki z gorgonzolą i cebulą

Ziemniaki z gorgonzolą i cebulą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
ser gorgonzola 50 gramów
śmietana 2 łyżek stołowych
wermut biały wytrawny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki ugotować, odcedzić, pokroić na plastry i trzymać w cieple. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka. Do śmietany w kruszyć ser i wlać wermut. Mieszając, podgrzać i doprawić solą oraz pieprzem. Powstały sos wymieszać delikatnie z ziemniakami i cebulą. Podawać jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9807/Ziemniaki-z-gorgonzola-i-cebula