Wykonanie
Karczek w zupce cebulowejSkładniki :4 duże plastry
karkówki (około 0,6kg)200g
śmietany150ml
wodyzupka cebulowa - u mnie Zupa Cebulowa Babci Zosi firma SYS2
cebulesól,
pieprz1.
Karkówkę lekko rozbijamy, nacieramy
solą pieprzem.2.
Cebulę kroimy w piórka3. Zupkę mieszamy ze
śmietaną i
wodą.4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy część sosu, na to
karkówkę z
cebulą i przykrywamy resztą sosu5. Pieczemy bez przykrycia w 180st C około godziny6. 15 minut przed końcem można posypać
seremDzięki współpracy z firmą SYS miałam możliwość zastosować kilka ich produktów w swoich kulinariach. Firma ta produkuje, zupy,
kasze,
ryże i
przyprawy bez dodatków wspomagaczy smaku, konserwantów i innych polepszaczy. Produkty są ekologiczne i dobre. Polecam serdecznie dania i zupy Babci Zosi. U nas zupa cebulowa sprawdziła się wyśmienicie i zapraszamy na następne próby.