Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
śmietana kremówka 300 mililitrów
czekolada deserowa 0,75 sztuk
cukier puder 5 łyżek stołowych
żelatyna 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowychessensja waniliowa 0 , 5 łyżek deserowych
masło 10 gramów
herbatniki w
polewie czekoladowej 300 gramówWykonanie:Pokruszone
herbatniki wymieszać z roztopionym, ostudzonym
masłem i wylepić nimi dno wysmarowanej
masłem średniej tortownicy.
Ser utrzeć z
cukrem pudrem,
sokiem z cytryny, esencją
waniliową oraz
śmietaną. Namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody napęczniałą
żelatynę rozpuścić na parze i wymieszać z masą
serową, i przełożyć do tortownicy, wyrównać. połamaną
czekoladę rozpuścić na parze. Ostudzoną wylać na sernik i widelcem rozprowadzić po powierzchni. Wstawić do lodówki na 3 godziny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: PomidorekData: 2011-10-24
Ser bez smaku, dodajcie więcej soku lub
cukru, w zależności jak lubicie, żeby nabrał wyrazistości, co do
czekolady deserowej to kwestia gustu, ja za drugim razem polała
mleczną i było o niebo lepsze.Autor: LusiaData: 2009-04-23Mniam,ale super!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: