Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier 150 gramów
jajka 6 sztuk
ziemniaki 300 gramów
migdały mielone 300 gramów
olejek migdałowy według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrem. Ucierając mikserem kolejno dodawać po jednym
żółtku, na przemian porcjami ugotowane, zmielone
ziemniaki oraz
migdały. Przyprawić kilkoma kroplami
olejku i delikatnie wymieszać z ubitymi na sztywno
białkami.
Ciastem napełnić natłuszczoną, wyścielona pergaminem tortownicę. Piec 55 minut w 190 stopniach (bez termoobiegu). Zimne ciasto posypać
cukrem pudrem lub polukrować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: