ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówcukier 150 gramówjajka 6 sztukziemniaki 300 gramówmigdały mielone 300 gramówolejek migdałowy według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem. Ucierając mikserem kolejno dodawać po jednym żółtku, na przemian porcjami ugotowane, zmielone ziemniaki oraz migdały. Przyprawić kilkoma kroplami olejku i delikatnie wymieszać z ubitymi na sztywno białkami. Ciastem napełnić natłuszczoną, wyścielona pergaminem tortownicę. Piec 55 minut w 190 stopniach (bez termoobiegu). Zimne ciasto posypać cukrem pudrem lub polukrować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: