Wykonanie
Dawno nie piekłam ciasta z dodatkiem
czekolady. Naszła mnie ochota....ale tym razem zdecydowałam się na coś w rodzaju brownie,ale bez grama
mąki :) Ciasto wyszło niezwykle
czekoladowe i wilgotne. Polecam wszystkim miłośnikom
czekolady.Wymiary blaszki : 24x29 cmTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 30 minut
Składniki :5 jaj170 g
cukru220 g
masła200 g
gorzkiej czekolady80 g mielonych
migdałówpłatki migdałowecukier puderSposób przygotowania:
Jajka ubijamy na puszystą masę.Wsypujemy stopniowo
cukier,cały czas mieszając.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej.
Masło kroimy na małe kawałeczki,dodajemy do
czekolady i rozpuszczamy.Masę czekoladowa przelewamy do miski z ubitymi
jajkami i mieszamy,aż do jednolitej konsystencji.Na sam koniec wsypujemy zmielone
migdały.Blaszkę wstawiamy na chwilkę do lodówki w celu jej schłodzenia.Pokrywamy papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Pieczemy ok. 30 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu, posypujemy
cukrem pudrem i
płatkami migdałowymi.