Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
cebula 4 sztuk
ryż ciemny 1 szklanek
natka pietruszki według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
bułka tarta razowa według uznaniaWykonanie:
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na jasnozłoty kolor na
oliwie.
Szpinak opłukać i wrzucić na wrzącą osoloną
wodę. Gotować 3-5 minut. Odsączyć z
wody i rozgnieść widelcem lub zmiksować. Wymieszać
szpinak z
cebulą. Wysmarować formę
oliwą i oprószyć
tartą bułką. Wkładać warstwami ugotowany
ryż i
szpinak. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 10 minut. Przed podaniem posypać
natką z
pietruszki.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: