Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
owoce mieszane 1,5 szklanek
jajka 4 sztuk
mąka tortowa 1,5 szklanek
cukier 1 szklanek
galaretka owocowa 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczyptaWykonanie:
Żółtka wymieszać z
proszkiem do pieczenia i odstawić.
Białka ubić ze szczypta
soli na sztywna pianę, stopniowo dodając
cukier. Pianę delikatnie połączyć z
żółtkami, a
potem z
mąką. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 40 minut w 175 stopniach.
Galaretkę przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Na ostudzonym
biszkopcie ułożyć oczyszczone, osączone
owoce. Zalać tężejącą
galaretką i odstawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: