Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
okonia 1 kilogramów
wódka czysta 5 łyżek stołowych
soso sojowy pikantny 5 łyżek stołowych
czosnek 5 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
olej 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
natka piertruszki według uznania
koperek według uznanialiście
sałaty według uznania
pomidory 2 sztukWykonanie:Opłukane, osuszone
filety rybne pokroić w niezbyt duże kawałki. Oprószyć je, ze wszystkich stron,
sola oraz
pieprzem.Marynata:
wódkę wymieszać z
sosem sojowym oraz rozdrobnionym
czosnkiem i zalać kawałki
ryby. Przykryć i wstawić na 40 minut do lodówki.
Rybę wyjąć z marynaty, oprószyć
mąką i nadziać na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki, ze wszystkich stron, obsmażyć na rozgrzanym w patelni
oleju (po 5 minut z każdej strony).Lekko zrumienione szaszłyki wyłożyć na płaski półmisek, udekorować gałązkami
natki pietruszki i posypać obficie drobno posiekanym
koperkiem. Dookoła ułożyć kilka liści
sałaty strzępiastej i cząstki
pomidorów. Szaszłyki
rybne podawać z
ziemniakami z
wody i dowolna surówką z sezonowych warzyw.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: