ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z okonia 1 kilogramówwódka czysta 5 łyżek stołowychsoso sojowy pikantny 5 łyżek stołowychczosnek 5 ząbkipieprz według uznaniasól według uznaniaolej 2 łyżek stołowychmąka według uznanianatka piertruszki według uznaniakoperek według uznanialiście sałaty według uznaniapomidory 2 sztukWykonanie:Opłukane, osuszone filety rybne pokroić w niezbyt duże kawałki. Oprószyć je, ze wszystkich stron, sola oraz pieprzem.Marynata: wódkę wymieszać z sosem sojowym oraz rozdrobnionym czosnkiem i zalać kawałki ryby. Przykryć i wstawić na 40 minut do lodówki.Rybę wyjąć z marynaty, oprószyć mąką i nadziać na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki, ze wszystkich stron, obsmażyć na rozgrzanym w patelni oleju (po 5 minut z każdej strony).Lekko zrumienione szaszłyki wyłożyć na płaski półmisek, udekorować gałązkami natki pietruszki i posypać obficie drobno posiekanym koperkiem. Dookoła ułożyć kilka liści sałaty strzępiastej i cząstki pomidorów. Szaszłyki rybne podawać z ziemniakami z wody i dowolna surówką z sezonowych warzyw.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: