ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 sztukmąka 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniamasło 2 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychsól według uznaniamasło 100 gramówczosnek 1 ząbkitymianek 2 gałązkinatka pietruszki 2 gałązkikoperek 2 gałązkiWykonanie:Masło ziołowe: miękkie 100g masła utrzeć z roztartym czosnkiem i posiekanymi siołami oraz szczyptą soli. Z masła uformować wałek i mocno schłodzić, a potem pokroić w grube pl;astry.Sprawionego karpia umyć, osuszyć i pokroić na dzwonka. Oprószyć sola oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju z 2 łyżkami masła. Na niezbyt dużym ogniu smażyć kawałki ryby z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierze do pieczenia, przełożyć na półmisek i udekorować plasterkami masła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: