Wykonanie
Marchewka i jej beta-karoten to ponoć najlepszy kosmetyk. Zawiera dziesiątki składników odżywczych i mikroelementów, które wpływają na stan skóry, włosów, paznokci. Tak wyczytałam i myślę, że powinnam zacząć ją jeść w większych ilościach. Niestety, nie przepadam za jej słodko-gorzkim posmakiem. Kocham za to
czosnek :) Pomieszałam te dwa smaki, doprawiłam i wyszedł mi idealny dodatek do obiadu.
Składniki:4-5
marchewek2 ząbki
czosnkugałązka
natki pietruszkiłyżka
olejułyżka
masłasól i
pieprzPrzygotowanie:
Marchew obrać i pokroić w cienkie krążki. Podsmażyć na patelni, na rozgrzanym
oleju, tak aby złapała rumiany kolor ( około 10 minut).
Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do
marchwi razem z łyżką
masła,
przyprawami i poszatkowaną
pietruszką. Poddusić 2-3 minuty.
Smacznego :)