Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby 30 dekagramów
pomidory 4 sztuk
papryka 0,25 sztuk
marchewka 1 sztuk
por 1/4 sztuk
seler 1/4 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 1/2 pęczekWykonanie:
Marchewkę i
selera obrać,
pora oczyścić, opłukać. Zalać 21 zimnej
wody, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować na małym ogniu.
Pomidory i
paprykę umyć, pokroić na kawałki,
cebulę obrać, opiec.
Rybę opłukać, pokroić na kawałki, dodać do
wywaru. Wrzucić
cebulę,
pomidory i
paprykę, gotować ok. 20 minut, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Zupę podawać posypaną posiekaną
natką pietruszki, jest lekkostrawna.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: