Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier 200 gramów
olej 0,5 szklanek
cukinia 120 gramów
orzechy włoskie 60 gramów
czekolada gorzka 100 gramówskórka z
pomarańczy - otarta 1 sztuk
mąka 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Przesiana
mąkę wymieszać z proszkiem,
sodą i przyprawami.
Orzechy posiekać. Każdą kostkę
czekolady pokroić na 4 części.
Jajka ubić z
cukrem , dodać
olej, starta
cukinie,
orzechy, kawałki
czekolady oraz
skórkę pomarańczową i wymieszać. Dodać suche składniki i dobrze połączyć. Ciasto przełożyć do formy keksowej, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach. Pozostawić jeszcze 15 minut w wyłączonym piekarniku. Wystudzić i wyjąć z formy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: