Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śledzie oczyszczone niesolone 750 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
masło 1,5 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
kuczup 2 łyżek stołowych
chrzan 3 łyżek stołowychWykonanie:Umyć
śledzie, wykroić z nich filety, każdy skropić
sokiem z cytryny i posolić. Końce
fletów zawinąć pod spód i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką
masła. Polać je
śmietana wymieszana z
keczupem i startym
chrzanem, skropić pozostałym stopionym
masłem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Podawać na gorąco z
ziemniakami z
wody i
zieloną sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: