Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 400 gramów
cebula 2 sztuk
seler 150 gramów
seler naciowy 1 łodyga
masło 3 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
cebule, jedną posiekać, a druga pokroić w piórka. Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce i wymieszać z startym
selerem oraz posiekana
cebulą. Doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą. Z masy usmażyć na rozgrzanym
maśle i
oliwie placki.Oczyszczony
seler naciowy pokroić w plasterki. Do żaroodpornej formy przełożyć płaci i polać
śmietaną, posypać
selerem, piórkami
cebuli oraz oprószyć gałka muszkatołową. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: