ßßß Cookit - przepis na Zapiekane selerowe placki ziemniaczane

Zapiekane selerowe placki ziemniaczane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 400 gramów
cebula 2 sztuk
seler 150 gramów
seler naciowy 1 łodyga
masło 3 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone cebule, jedną posiekać, a druga pokroić w piórka. Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce i wymieszać z startym selerem oraz posiekana cebulą. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Z masy usmażyć na rozgrzanym maśle i oliwie placki.
Oczyszczony seler naciowy pokroić w plasterki. Do żaroodpornej formy przełożyć płaci i polać śmietaną, posypać selerem, piórkami cebuli oraz oprószyć gałka muszkatołową. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11217/Zapiekane-selerowe-placki-ziemniaczane