ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 400 gramówcebula 2 sztukseler 150 gramówseler naciowy 1 łodygamasło 3 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone cebule, jedną posiekać, a druga pokroić w piórka. Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce i wymieszać z startym selerem oraz posiekana cebulą. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Z masy usmażyć na rozgrzanym maśle i oliwie placki.Oczyszczony seler naciowy pokroić w plasterki. Do żaroodpornej formy przełożyć płaci i polać śmietaną, posypać selerem, piórkami cebuli oraz oprószyć gałka muszkatołową. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: