Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jabłko 1 sztuk
cytryna według uznania
gruszka 1 sztuk
kiełki słonecznika według uznania
sól 1 szczypta
jogurt naturalny 1 sztuk
cukier według uznaniaWykonanie:
Jabłko i
gruszkę dokładnie umyć, wytrzeć, przekroić na pół, nie obierać ze skórki,wyciąć gniazda nasienne. Pokroić wzdłuż na dość cienkie plasterki, skropić
sokiem wyciśnietym z
cytryny, aby miąższ nie ściemniał.
kiełki słonecznika dokładnie umyć, przelać wrzątkiem, osączyć, dodać do sałatki. Do
naturalnego jogurtu (Można użyć też
kegiru) dodać szczyptę
soli, odrobinę
cukru i
sok z cytryny do smaku, starannie wymieszać, polać
sałatkę, schłodzić w lodówce. Podawać jako dodatek do
pieczonych mięsAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: IzzzData: 2009-04-20Polecam spróbowaćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: