Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana 0,5 litrów
czekolada gorzka 200 gramów
jajka 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukier 5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowychskórka z limetki - otarta 1 łyżek deserowychWykonanie:Słodką
śmietankę 12% zagotować z połamaną
czekoladą.
Żółtka oraz
jajko ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym na puch. Nadal ubijając, zalać powoli gorącą
śmietaną z
czekolada. Masą napełnić do 2/3 wysokości 6 żaroodpornych kokilek wysmarowanych
masłem. Kokilki wstawić do większego naczynia z
wodą, sięgającą do
polowy ich wysokości. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Patyczkiem sprawdzić, czy mleczko jest upieczone. Jeśli patyczek jest suchy, to piec jeszcze 10 minut. Ostudzić i posypać skórką otarta z
limonki. Podawać mleczko w kokilkach, których się piekło.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: