ßßß Cookit - przepis na Gulasz wieprzowy na kwaśno

Gulasz wieprzowy na kwaśno

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
grzyby suszone 2 sztuk
sok z kiszonej kapusty 1 szklanek
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek deserowych
kminek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso pokroić na niewielkie kawałki, namoczone na noc grzyby pokroić na paski, jedno i drugie włożyć do szybkowaru, zalać sokiem z kapusty rozcieńczonym wodą z moczenia grzybów, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru włożyć utartą na tarce do jarzyn cebulę, podprawić mąką rozmieszaną z małą ilością wody, dodać pieprz i chwilę pogotować.
Uwagi:
wieprzowina bez kości może być z przodka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1673/Gulasz-wieprzowy-na-kwasno