ßßß Cookit - przepis na Sałatka z fasoli szparagowej

Sałatka z fasoli szparagowej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola szparagowa 200 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Fasolę szparagową ugotować w/g przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Pomidory pokroić w ósemki, apotem na pół. Musztardę, majonez i ocet wymieszać.Stopniowo da dawać olej, cały czas mieszając. Przecisnąć przez praskę czosnek i wsypać natkę. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Fasolkę, pomidory, cebulę polać sosem i wymieszać.
Uwagi:
Do potrawy używamy mrożonej fasoli szparagowej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3482/Salatka-z-fasoli-szparagowej