Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasola szparagowa 200 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Fasolę szparagową ugotować w/g przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić.
Cebulę obrać i pokroić w plastry.
Pomidory pokroić w ósemki, apotem na pół.
Musztardę,
majonez i
ocet wymieszać.Stopniowo da dawać
olej, cały czas mieszając. Przecisnąć przez praskę
czosnek i wsypać
natkę. Sos przyprawić do smaku
solą,
pieprzem i szczyptą
cukru.
Fasolkę,
pomidory,
cebulę polać sosem i wymieszać.Uwagi:Do potrawy używamy mrożonej
fasoli szparagowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: