ßßß Cookit - przepis na Gulasz na ostro

Gulasz na ostro

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
łopatka 1 kilogramów
cebula 6 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuk
przyprawa klasyczna do grilla 1 porcja
kostka rosołowa drobiowo-wołowa 2 kostek
fasola czerwona kinley 1 puszka
papryczka ostra 3 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
Wykonanie:
1 kg łopatki pokroić w kostkę. Dodać dwie cebule pokrojone w
piórka i puszkę koncentratu pomidorowego. Smażyć pół godziny bez przypraw. Oddzielnie usmażyć 4 cebule . Wrzucić do mięsa i dodać 2 kostki rosołowe drobiowe, oraz
przyprawę do grilla klasyczną i 2 papryki surowe pokrojone w paski. Do
tego dodać 4 papryczki ostre ze słoika lub surowe i udusić wszystko razem do
miękkości. Na końcu dodać puszkę fasoli czerwonej kinley. Smacznego.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7479/Gulasz-na-ostro