« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegołopatka 1 kilogramówcebula 6 sztukkoncentrat pomidorowy 1 puszkapapryka czerwona 1 sztukprzyprawa klasyczna do grilla 1 porcjakostka rosołowa drobiowo-wołowa 2 kostekfasola czerwona kinley 1 puszkapapryczka ostra 3 sztukpapryka żółta 1 sztukWykonanie:1 kg łopatki pokroić w kostkę. Dodać dwie cebule pokrojone wpiórka i puszkę koncentratu pomidorowego. Smażyć pół godziny bez przypraw. Oddzielnie usmażyć 4 cebule . Wrzucić do mięsa i dodać 2 kostki rosołowe drobiowe, orazprzyprawę do grilla klasyczną i 2 papryki surowe pokrojone w paski. Dotego dodać 4 papryczki ostre ze słoika lub surowe i udusić wszystko razem domiękkości. Na końcu dodać puszkę fasoli czerwonej kinley. Smacznego.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: