Wykonanie
składniki* 70 dag
łopatki wieprzowej* 1 puszka
czerwonej fasoli* 1 puszka
kukurydzy* 3
czerwone papryki (mogą być w różnych kolorach)* 1 puszka
pomidorów krojonych* 1
papryczka ostra np. pepperoni* 1 średnia
cebulka* 1 kostka bulionowa
mięsna*
przyprawy (
sól,
pieprz cayenne,
papryka słodka)Sposób wykonania
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na
oleju na złoty kolor.Przełożyć do garnka.
Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na tym samym
oleju,przełożyć do garnka, podlać 1 szklanką
wody, dodać kostkę
bulionową i dusić ok. 30 min.W tym czasie
papryki oczyścić z nasion i pokroić w paseczki, a pepperoni w drobniutkie paseczki.Dodać do
mięsa, dolać jeszcze ok 1 i 1/2 szklanki
wody, doprowadzić do wrzenia.Dodać
pomidory odsączone z zalewy i dusić dalej ok 15 min.Dodać
fasolę i
kukurydzę również odsączone.Dodać 2 łyżeczki
papryki słodkiej, doprawić do smaku
solą i
pieprzem cayenne(jeżeli została dodana
ostra papryczka to ostrożnie) i jeszcze chwilę dusić.Podawać z
pieczywem.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.