Wykonanie
To mój kolejny kombinowany przepis :) Do
mięsa dodałam
przyprawę do gyrosa....i wyszedł smaczny gulasz, który podałam z podsmażonymi
ziemniakami.
Składniki:500 g
mięsa wieprzowego (np.
łopatki),1
czerwona papryka,1
żółta papryka,1
zielona papryka,1 duża
cebula pokrojona w piórka,70 g (mała puszka)
koncentratu pomidorowego,1,5 łyżki
przyprawy do gyrosa,
sól i
pieprz do smaku,
olej rzepakowy,
Papryki umyj i usuń gniazda nasienne, pokrój w paski.
Mięso pokrój w paseczki i wymieszaj z
przyprawą do gyrosa.W garnku rozgrzej 3 łyżki
oleju i podsmaż
mięso. Następnie dodaj
cebulę i pokrojone
papryki, smaż przez chwilę.Dodaj
koncentrat pomidorowy i 100 ml
wody, wymieszaj. Duś, aż
mięso zmięknie. Ja gotowałam gulasz w szybkowarze 15 minut na poziomie 2.Gdy
mięso już będzie mięciutkie dopraw jeszcze do smaku
solą i
pieprzem.