ßßß Cookit - przepis na Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola biała 2 puszka
ogórek sałatkowy 1 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
pomidory 500 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
oliwa 0,25 szklanek
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Fasolę i tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miski, dodać umyty, osączony, pokrojony w ćwierć plasterki ogórek, umyte i pokrojone w kostkę pomidory i drobno posiekaną natkę.
Sos winegret: wymieszać oliwę z rozdrobnionym czosnkiem, sokiem z cytryny, odrobina soli i pieprzu.
Sałatkę polać sosem i wymieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7330/Salatka-z-tunczykiem-i-fasola