Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasola biała 2 puszka
ogórek sałatkowy 1 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
pomidory 500 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
oliwa 0,25 szklanek
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Fasolę i
tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miski, dodać umyty, osączony, pokrojony w ćwierć plasterki
ogórek, umyte i pokrojone w kostkę
pomidory i drobno posiekaną
natkę.
Sos winegret: wymieszać
oliwę z rozdrobnionym
czosnkiem,
sokiem z cytryny, odrobina
soli i
pieprzu.
Sałatkę polać sosem i wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: