Wykonanie
Bardzo smaczna i niezbyt pracochłonna. Niby nic wymyślnego, a jednak smak zapamiętuje się na długo i ma się ochotę do niego wracać. W oryginalnym przepisie radzą dodać środek
sałaty rzymskiej, ja dałam
sałatę lodową, która moim zdaniem tez się sprawdziła.SKŁADNIKIśrodek
sałaty rzymskiej (albo
sałata lodowa)4
pomidorypół
ogórka1
cebulka (albo nie;)sos3 łyżki
oliwysok z cytryny1 ząbek
czosnku przeciśnięty przez praskę
sól pieprzWYKONANIELiście
sałaty rwiemy na drobne kawałki.
Pomidory i
ogórka kroimy w kostkę. To samo z
cebulą, jeśli zdecydowaliśmy się ją dodać ( jeśli chcecie, uninąć kłopotów po zjedzeniu
surowej cebuli, radzę ją przedtem sparzyć wrzątkiem).Warzywa mieszamy. Polewamy sosem,który sporządzamy poprzez połączenie i wymieszanie składników.
Sałatkę nalezy zmieszać i polać sosem zaraz przed zjedzeniem!