Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
ser żółty starty według uznania
sól według uznania
wino białe wytrawne 3 łyżek stołowych
jajko 4 sztukrosół 1 litrów
chleb wiejski 4 sztukWykonanie:Chlebek wiejski - 4 kromki zarumienić w tosterze bądź na patelni.
Wywar z rosołu podgrzać dodać
wino białe.Na każdy talerzyk dać tosta polać 2 łyżkami wazowymi
wywaru i wbić na to jedno
jajko, posypać tartym
serem , przyprawić do smaku.Uwagi:Zasadniczo bardzo łatwa w przyrządzeniu zupa , nie może się nie udać, bardzo smaczna i wykwintna odmiana rosołu.Wersja bardziej wykwintna można zupę (oczywiście w naczyniu żaroodpornym) wstawić do piekarnika na około 5 minut. Należy pamiętać by
żółtko było w całości (nie rozpłynęło się)Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: