ßßß Cookit - przepis na Zupa la pavese

Zupa la pavese

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
ser żółty starty według uznania
sól według uznania
wino białe wytrawne 3 łyżek stołowych
jajko 4 sztuk
rosół 1 litrów
chleb wiejski 4 sztuk
Wykonanie:
Chlebek wiejski - 4 kromki zarumienić w tosterze bądź na patelni.
Wywar z rosołu podgrzać dodać wino białe.
Na każdy talerzyk dać tosta polać 2 łyżkami wazowymi wywaru i wbić na to jedno jajko, posypać tartym serem , przyprawić do smaku.
Uwagi:
Zasadniczo bardzo łatwa w przyrządzeniu zupa , nie może się nie udać, bardzo smaczna i wykwintna odmiana rosołu.
Wersja bardziej wykwintna można zupę (oczywiście w naczyniu żaroodpornym) wstawić do piekarnika na około 5 minut. Należy pamiętać by żółtko było w całości (nie rozpłynęło się)
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3537/Zupa-la-pavese